Najlepšie škoricové slimáky


Recept na Cinnamon rolls, alebo pekne po našom Škoricové slimáky, som mala v pláne pripraviť už veľmi dlho. Možno to začalo práve vtedy, keď som si po veľmi dlhej dobe v potravinách kúpila toto vynikajúce škoricové potešenie, hoci bolo klasicky zabalené od známej Slovenskej značky.

Musím sa priznať, že na to, že som ich robila prvýkrát, tak to zo začiatku nebolo vôbec ružové a musela som okamžite vymyslieť záložný plán. Recept som si napokon doladila podľa seba a lepšie som urobiť ani len nemohla. Napokon z toho vznikli tie najlepšie škoricové slimáky aké som kedy jedla (vôbec nepreháňam), ktoré chutili každému v rodine.

Ste pripravení na recept?


BUDEME POTREBOVAŤ:

-na cesto

  • 550g hladkej múky
  • 2,5 ČL sušeného droždia
  • 100g kryštálového cukru
  • 150ml vlažného mlieka
  • 2 vajíčka
  • 80 g masla
  • štipka soli


-na plnku

  • 50g roztopeného masla
  • 150g hnedého cukru
  • 2 PL mletej škorice


-na polevu 

  • 50 g zmäknutého masla
  • 50 g práškového cukru
  • 100g jemného tvarohu




POSTUP:

- Suroviny na cesto zmiešame tak, že si najprv zmiešame sypké a následné vlhké ingrediencie a vypracujeme ho rukami. 

- Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem. 

- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnikový plát a následne ho potrieme rozpusteným maslom a posypeme zmesou cukru a škorice. 

- Z jeho dlhšej dlhšej strany ho pevne zvinieme do rolády. 

- Narezaných slimáčikov (cca 4-5cm) naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch 12-15 minút. 

- Medzitým si pripravíme polevu, zmiešaním vyššie uvedených surovín, ktorou potrieme hniezda hneď po vybratí z rúry.


Najlepšie sú hneď na raňajky alebo len tak ku kávičke.

Dobrú chuť ❤️




7 komentárov

  1. Já jsem s droždím ještě nikdy asi nepracovala, ale chtěla bych to konečně prubnout. Ráda peču, ale tomudle jsem se radši vždy vyhejbala, abych to nepokazila. Že bych to konečně zkusila? Cinnamon rolls jsem snad nikdy ještě neměla :D!

    SPODNÍ PRÁDLO Z SHEIN ZA PÁR KAČEK 💃 - 1. ČÁST | HAUL| Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam, tak tenhle recept si ukládám a už to někdy musím konečně zkusit! Vždycky si slibuju, jak skořicové šneky upeču, ale stále to odkládám a ne a ne se do toho pustit, tak snad to tentokrát klapne! :) Moc díky za tip, zbožňuju tyhle recepty! <3

    Tereza z blogu Tereza's journal

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ach, tie vyzerajú úžasne! Zbožňujem škoricové slimáky, ale väčšinou som lenivá ich spraviť a namiesto toho sa pustím do koláča, kde stačí spraviť cesto a vyliať do formy, ale spravila si mi na nich obrovskú chuť, takže si na nich skúsim spraviť čas 😍

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: 5 tipů na ekologičtější květiny a kde je sehnat

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bože, mňaaaaaaaaaaaaaam. ♥ MILUJU

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dezerty se skořicí naprosto zbožňuji a tyhle rolky vypadají báječně - mňam! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak tie sú teda parádne. Ja sa snažím jesť zdravo, ale tieto slimáky si určite tiež upečiem :-) . Skúšala si nahradiť hladkú múku špaldovú? Tá je predsa len o niečo zdravšie :-) . Ja som si dosť upravila životosprávu, kúpila som si fitness náramok Xiaomi Mi Band 5 , ktorý mi stráži dostatok pohybu a môžem povedať, že sa od tej doby, čo mám pár kíl dolu, cítim oveľa lepšie :-) .

    OdpovedaťOdstrániť

Brinora. Theme by STS.